Freeedag

Idag är det fredag, det betyder att det är Halloween!! Festen igår var jättetrevlig, träffade massa andra au pairer, så det var skoooj. Nu har jag precis tränat en timma, ätit sushi-rester från igår och vi ska iväg och lämna pengar till en fotbolls-biljett som min counselor ska ha. Nästa vecka ska vi åka och kolla på en amerikansk fotbollsmatch, Harvard against Columbia.
Nu är klockan snart tre så jag börjar jobba snart... ska hämta Haley, sen senare ikväll så har jag hand om godisskålen. Det innebär att det är jag som måste vara hemma och dela ut godis till alla hundra ungar som är ute och tigger godis. Lynne och Jim ska iväg, Haley ska till en kompis så jag är ensam ikväll :) Danielle skulle komma förbi och säga hej sen ska jag kolla på Halloween. De visar typ alla filmer idag under dagen!

Ha en mysig Halloween mina vänner, ciao!




Trööött

Igår var en rolig kväll. Det blev en mysig middag på The Cheescake Factory uppe i Burlington med Elin, Linda, en annan svensk tjej.. en dansk tjej och den sista tjejen kommer jag inte ihåg var hon kom ifrån! Det var allefall hur trevligt som helst, enooorma portioner. Det är en sak som man måste lära sig.. att alltid ta den minsta storleken här, för oftast är en normal portion här två portioner hemma.. det är stört. Så min sallad, som var en small salad.. alltså typ en sidedish, var enorm.



Idag har Lucie och jag varit runt lite överallt.. handlat lite smågrejer. Bah har varit här idag så hon hämtade Haley från skolan så jag var i stort sett ledig.. men eftersom jag var hemma på eftermiddagen så hjälpte jag Haley med hennes och Jillians läxor. Sen har vi bara suttit i soffan och kollat på tv. Haley gillar nått sjukt spökprogram som heter Ghost Trackers där dom går in i skumma hus och letar efter spöken. Dom går runt där och påstår att dom ser saker och hör saker.. haha.

Konstigt nog så känner jag mig trött och klockan är inte ens nio. Har precis tryckt i mig massa god sushi som Lynne beställde till oss två.. så det kanske är därför. Imorgon ska jag upp i tid, träna lite.. sen ska vi göra i ordning lite för Lucies fest vi ska ha här imorgon. Hon fyller år om tre dagar, plus att hon åker om tre dagar så det blir födelsedags/avskedsfest.
Sen ska jag för första gången hämta Haley själv från skolan :)

Troligen det snyggaste jag sett här hittills!


Halloween

Halloween här är så mycket större än hemma, det är rätt kul. Man går verkligen in för det här.. många (nästan alla) pyntar husen med spindelnät, spindlar, skelett, spöken, pumpor osv. Varuhusen byter ut i stort sett hela deras soritment mot massa halloweensaker. Haley ska klä ut sig till Elisabeth Swann från Pirates of the Caribbean, hon är jättesöt. En annan grej som alla gör här som jag inte hade hört talas om tidigare var ghosting. Det innebär att en till två veckor innan Halloween som firas här nu på fredag så börjar man knacka dörr.. men inte för att tigga godis utan man ringer på dörrklockan.. lämnar en liten godisbit och sen springer man därifrån. Haha.. det var jättekul första gången jag var med om det. Det ringde på dörren och jag öppnade.. det var ingen där, men på trappen låg det en liten snickersbar.. haha!
Här är några bilder på ett ställe där dom säljer pumpor..














Jag hittade ett skelett i trädgården


Sunday Bloody Sundaay


Idag var vi som sagt i Boston. Det har varit en varm dag, ca 18 grader och underbart väder! Boston är en mysig stad, inte alls lika stressig som NY, inte lika mycket folk och inte lika mycket bilar. Vi gick runt, shoppade lite småsaker.. tog en frozen yoghurt-glass på Quinzy Market, som är en gigantisk byggnad med massa olika smårestauranger.. som en foodcourt. Så vi hade en mysig dag.

Fick också träffa Lynne's mamma Debrah, eller Bah som alla kallar henne här. Hon var jättetrevlig!
Nu har vi precis ätit en jättegod sallad till middag och ska kolla på en ny serie som går här som heter True Blood.. får se ifall det är något att följa.

Ciao!
















Where no one knows my name..





Jävla 21års gräns

Det känns lite jobbigt att inte kunna gå ut här än, faktiskt rätt mycket jobbigt. Lucie och alla hennes kompisar som jag hittills har träffat ska ut ikväll.. igen. Så det finns inte så mycket för mig att göra. Lynne ska ha lite folk över ikväll, så det känns som jag kanske ska hålla mig undan lite..
Imorgon ska vi in till Boston (jag befinner mig 15 min utanför), ska bli kul, sen längtar jag till tisdag, då träffas tydligen alla svenskar på starbucks här!
Igår åkte vi förbi Massbay College där jag antagligen ska börja plugga och hämtade en katalog med kurser, så jag ska försöka bestämma mig vad jag vill läsa så fort som möjligt så jag träffar lite handsome americansss.
Ska försöka sysselsätta mig nu.. en timma på löpbandet kan väl knappast skada.


Ciiiaaao

Juste, glömde ju visa bild på min man. Han är brandman och bor på Manhattan.. inte helt fel va? Jag vill dra till Vegas och gifta mig så fort som möjligt.. men han insisterar på att träffa föräldrar och sånt innan, får se hur vi gör.


Framme i Boston

Nu har jag äntligen kommit fram till Boston, och till familjen och packat upp mina väskor. Lynne, min värdmamma, och den gamla aupairen Lucie kom och hämtade mig på tågstationen igårkväll.
När jag kom fram till huset så hade hon beställt MASSA kinamat, och det var bra eftersom jag var jäättehungrig. Haley, hennes bästa kompis Jillian och pappan i huset, Jim, satt också där brevid kinamaten.

Det hände inte så mycket mer den kvällen, jag gick och la mig.. hann bli jättetrött under tiden som jag bläddrade igenom alla 500 tv-kanaler.. och slocknade vid 10-tiden.

Idag däremot hann jag med lite mer saker. Jag och Lucie, den franska aupairen åkte i morse till Natick mall som är en gigantisk galleria och köpte några adaptrar till mig, och nån slags omvandlare som omvandlade volten. Sen vid halv ett åkte vi till en japansk restaurang och åt sushi-buffé med tre andra franska au pairer. Det var huur gott som helst, och efter 456 st sushibitar fanns det glass-maskiner med mjukglass i till efterrätt, yuuuum.
Klockan tre skulle vi hämta Haley i skolan, sen när vi kom hem igen så skulle Haley och Jim till Jims föräldrar i New Jersey så dom är borta hela helgen.
Vid fyra-tiden kom den amerikanska nannyn förbi huset och sa hej till mig. Hon passar Haley varje tisdag, varför vet jag inte.. men jag är ledig då, och på onsdagar, så det är skönt. Efter det kom våran grann-aupair över som förövrigt är svensk och är 19 år gammal och heter Terese, jättetrevligt tjej.. skönt att ha en svensk tjej så nära. Det skulle tydligen finnas 15 svenska aupairer i bara vårat område, så det lät ju också bra. Vi gick till banken tillsammans och skaffade ett amerikanskt bankkonto till mig, jag valde ett Hello-Kitty konto. haha.

Nu har jag och Lucie precis kommit hem från Natick mall, åkte dit och shoppade lite efter banken. Vi har precis ätit rester från kinamaten igår, och Lucie gör sig iordning för hon ska ut och festa. Inte jag. Jag är för liten. IGEN

NY-resan var förresten jätterolig.












Top of the rock









alla brandmän som dog under WTC-attacken.


Nu ska Lucie ut, Lynne och också ute vilket betyder att jag är ensam.. så jag ska kolla på en film och äta chirre nu. Godnatt Sverige

NYC

Som ni vet så var vi i NYC igår. Mamma.. jag träffade min man.
Hinner inte säga mer nu, för jag ska till Boooston. nuss nuss

Orientation!!

Tjeeeeenare sötnos.

I den här bloggen får ni nu följa mitt underbara liv som au pair i USA, mitt mål är att få lika många läsare som blondinbella = pengar till mig. Så nu kör vi!

Jag är nu inne på dag 2 på "Orientation" som det kallas. Jag befinner mig i Stamford, ca 1 timma utanför NYC. Jag är inte ensam, utan det är 95 andra au-pairer från ca 15 olika länder.. inklusive 5 från Sverige, vilket är jätteskönt så man inte känner sig helt handikappad. Jag flög med dom från Arlanda och efter 36 timmar har vi redan lärt känna varandra rätt bra.. Anna, Elin, Jennifer, Linda och Alma heter dom och är hur sköna som helst. Trodde först att jag skulle träffa ett gäng freaks på arlanda men det visade sig att dom är typ precis som jag, skönt för mig. Elin och jag ska till Boston tillsammans, så henne kommer ni antagligen få höra mer om under året :)

Hotellet som vi bor på är fyrstjärnigt, alltså rätt fräscht och rummet är hur fint som helst.. stooora sängar en stooor tv.
Jag bor med en brasilianare, som är väldigt dålig på engelska men vi försöker konversera med varandra så gott det går ändå, sen en tysk tjej som också är trevlig, men av den tystare sorten.

På dagarna här, av ni som inte vet vad jag gör, så har vi föreläsningar om livet som au pair, och nu på kvällen så har vi haft tid att göra vad vi vill.. så vi gick först och shoppade lite i ett mall i närheten, sen så hade vi lite GG-maraton i Elins rum (hennes rumskompis har förövrigt en jättevacker pyjamas som är limegrön och gul, ni vet en sån man hade när man var liten.. långa byxor och långärmad tröja, troligtvis Ukrainskt mode)
Imorgon så ska vi in till NYC och kolla runt lite, sen på torsdag så åker jag vidare till min värdfamilj i Boston!

Nu ska jag sova, ska upp 0700 imorgon.. ingen sovmorgon här inte!

Ciao!

Söta tjejer



Trött tjej



Pigg tjej



Elin hittade en blå väska



Här har ni Jennifer, hon är rätt normal



Mamma, Pappa.. här har ni bildbevis på att jag överlevde resan. Godnatt


hej då





4 dagar kvar



Har redan börjat sakna er

nuss nuss


RSS 2.0